Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι & σκι στον Παρνασσό

3 ή 4ημέρες

Περιγραφή:

1η ημέρα: 16/02, Αθήνα – Ιερά Μονή Όσιου Λουκά – Δίστομο – Δελφοί

Αναχώρηση από Αθήνα νωρίς το πρωί και με ενδιάμεση στάση για καφέ θα φτάσουμε στο σπουδαιότερο ίσως βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα, την ιερά μονή του Οσίου Λουκά. Χτισμένη σε μια γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα θα μας χαρίσει υπέροχες εικόνες. Ελεύθερος χρόνος για πνευματική ξεκούραση και εκ νέου αναχώρηση για το Δίστομο. Εδώ θα επισκεφθούμε το μουσείο όπου θα ενημερωθούμε από εκπρόσωπο για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στην πόλη κατά την κατοχή των Γερμανών στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Επίσης θα ανέβουμε στο χώρο θυσίας όπου θα δούμε τα ονόματα των θυμάτων του ολοκαυτώματος γραμμένα σε μαρμάρινες πλάκες. Ύστερα, πορεία για τους Δελφούς όπου θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο και το περίφημο μουσείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 17/02, Δελφοί – Vagonetto – Γραβιά – Επτάλοφος (Αγόριανη)

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Vagonetto το οποίο είναι μοναδικό στον ελληνικό χώρο. Η περιήγηση στο Vagonetto δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει βήμα - βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Η γνωριμία ξεκινά από το παλιό μεταλλείο, τη Στοά 850, συνεχίζεται με την περιήγηση στον Εκθεσιακό Χώρο και ολοκληρώνεται με μια βόλτα στην Υπαίθρια Έκθεση Μηχανημάτων. Μια ιδέα που γεννήθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους που δούλεψαν στα μεταλλεία και θέλησαν να διαφυλάξουν και να εκθέσουν τις μνήμες του τόπου, άρρηκτα πλέον συνδεδεμένες με τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για ένα από τα πιο γνωστά χωριά της περιοχής, την Γραβιά. Χρόνος για καφέ και εκ νέου αναχώρηση για την Επτάλοφο (Αγόριανη) χτισμένη στις βορειοδυτικές πλαγιές του Παρνασσού, σε υψόμετρο 900 μέτρων. Μετά το γεύμα μας σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 18/02, Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού – Αράχοβα

Πρωινό σε μπουφέ και αργά το πρωί αναχώρηση για να ανέβουμε στο δημοφιλέστερο χιονοδρομικό της χώρας μας, τον Παρνασσό. Ελεύθερος χρόνος για καφέ αλλά και για όσους θέλουν να επιδοθούν σε χειμερινά σπορ. Ύστερα θα καταλήξουμε στην κοσμοπολίτικη Αράχοβα έχοντας χρόνο για περίπατο, καφέ και φαγητό σε κάποιο από τα πολυάριθμα, παραδοσιακά εστιατόρια της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

 

4η ημέρα: 19/02, Κούλουμα στους Δελφούς – Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι – Αθήνα

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση περίπου στις 12:00 το μεσημέρι για το εστιατόριο Villa Symposium (πέντε λεπτά από το ξενοδοχείο μας) όπου σε γιορτινή και παραδοσιακή ατμόσφαιρα θα γιορτάσουμε τα κούλουμα συνοδεία καλού φαγητού και ζωντανής μουσικής. Στη συνέχεια αναχώρηση για το στολίδι της Φωκίδας, το γραφικό Γαλαξίδι. Ο χαρακτηρισμένος από το 1978 παραδοσιακός οικισμός του, θα σας ταξιδέψει μέσα από χρώματα, φως και την απεραντοσύνη της θάλασσας. Το μεσημέρι, περίπου στις 14:00 ξεκινάει ένα από τα πιο ξακουστά έθιμα της περιοχής τα «αλευρομουτζουρώματα». Τα στενά δρομάκια και το λιμάνι του οικισμού μετατρέπονται σε «εμπόλεμη ζώνη»! Οι ντόπιοι χωρίζονται σε ομάδες, ντυμένοι με παλιά ρούχα και έχοντας τα πρόσωπα τους βαμμένα με κάρβουνο, λουλάκι ή βερνίκι παπουτσιών, ξεκινά η μάχη με το φούμο και το χρωματιστό αλεύρι κατακλύζοντας την πόλη από χρώματα και θετική ενέργεια! Έπειτα αναχώρηση για Αθήνα όπου θα φτάσουμε το βράδυ με ενδιάμεση στάση στην Λειβαδιά για φαγητό.

Περιλαμβάνονται:
 • Δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο King Iniohos Hotel 4* στους Δελφούς

 • Ημιδιατροφή καθημερινά στο ξενοδοχείο μας

 • Σαρακοστιανό γλέντι με πλούσιο φαγητό και ζωντανή μουσική στο εστιατόριο Villa Symposium (απόσταση από το ξενοδοχείο μας 400 μέτρα)

 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας

 • Αρχηγός εκδρομής

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
 • Φιλοδωρήματα

 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους

 • Ο φόρος διαμονής αξίας περίπου 3€ το δωμάτιο ημερησίως (σε ισχύ από 01/01/18)

 • Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Αλευρομουτζουρώματα
Αλευρομουτζουρώματα

press to zoom
Παρνασσός
Παρνασσός

press to zoom
Γαλαξίδι
Γαλαξίδι

press to zoom
Αλευρομουτζουρώματα
Αλευρομουτζουρώματα

press to zoom
1/3

Πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής:

1η ημέρα: 17/02, Αθήνα Ιερά Μονή Όσιου Λουκά Αράχοβα Δελφοί

2η ημέρα: 18/02, Δελφοί Vagonetto – Επτάλοφος (Αγόριανη) – Χιονοδρομικό Παρνασσού

3η ημέρα: 19/02,  Κούλουμα στους Δελφούς Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι Αθήνα

Από 169€/άτομο 

16/02/18-19/02/18

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 02/02.

Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 15%